Voordelen van een tankkaart

Snel en makkelijk tanken dat wil eigenlijk iedereen wel. Kunt u dan ook nog eens eenvoudig en veilig betalen dan wordt het echt interessant. Deze voordelen krijgt u wanneer een tankkaart gebruikt. Een tankkaart zorgt er ook nog eens voor dat u niet eindeloos hoeft rond te rijden op zoek naar een aangesloten tankstation waardoor veel kostbare tijd verloren gaat. Rijdt u een elektrische auto dan is de laadkaart echt iets voor u.

Legio voordelen

De voordelen van een tankkaart zijn legio. Het meest in het oog springend is echter het gemak waarmee bij elk benzinestation getankt kan worden. Hierdoor kunt u dus ook bij de goedkopere tankstations terecht. U hoeft dus nooit meer rond te rijden op zoek naar een aangesloten tankstation en bent dus minder tijd en benzine kwijt. Ook betaalt u gewoon de prijs aan de pomp. Met de tankkaart betaalt u geen opslag per tankbeurt zoals bij sommige kaarten wel het geval is.

Een ander belangrijk voordeel van de tankkaart is het betaalgemak. U betaalt met de kaart alsof het een creditcard betreft. De tankkaart kent dezelfde veiligheid en een overzichtelijke factuur aan het eind van iedere periode. Het overzicht laat u precies zien waar u getankt heeft, het bedrag, de datum, de BTW en zelfs de kilometerstand van de auto wordt op de factuur vermeld. Wilt u liever controle houden over het budget dan is het mogelijk van tevoren een saldo te laden op de tankkaart. U tankt dan als het ware pre-paid.

Nog een voordeel van de tankkaart is de mogelijkheid milieuvriendelijk te rijden. Wanneer u groen wilt rijden, betaalt u een kleine opslag per tankbeurt. U krijgt daarvoor ieder jaar een officieel certificaat van deelname. Zo kunt u met de tankkaart toch groen rijden zonder een investering te hoeven doen.

Doordat u bij gebruik van de tankkaart iedere periode een gespecificeerde factuur ontvangt, is de teruggave van betaalde BTW duidelijk en hoeft u niet meer op zoek naar verloren gewaande bonnetjes. Alle administratieve informatie staat duidelijk op de factuur vermeld.

De laadkaart voor elektrisch rijden

Rijdt u elektrisch dan is de laadkaart echt iets voor u. De laadkaart kent dezelfde voordelen als de tankkaart. Het is soms zelfs mogelijk bij uw eigen woning met de laadkaart te betalen. Wanneer uw leverancier is aangesloten bij de laadkaart is het een kwestie van uw kaartnummer doorgeven en het verbruik wordt op uw factuur vermeld.

De kleine bijdrage per maand is al dat voordeel en gemak van de tankkaart meer dan waard.